Fuel the Future: Topiconf 2023!

Afgelopen week was het zover, het jaarlijkse Topiconf-evenement. Vanuit de inspirerende locatie, de Gasfabriek in Deventer, stond de hele dag in het teken van kennisdeling, muziek en gezelligheid. In diverse sessies konden zowel onze eigen Topicanen als externe experts hun kennis delen.

Met trots kunnen we zeggen dat twee van onze toppers, Wessel Hendriks en Nicole van Gijn, ook een podium kregen als sprekers. Bij beide zat was de zaal goed gevuld met aandachtige luisteraars, klaar om te worden geïnspireerd.

Nicole deelde haar persoonlijke verhaal als mantelzorger en bracht belangrijke lessen over het bewaren van balans. “Voor mij was het mijn tweede keer op de Topiconf en mijn eerste keer als spreker over mijn rol als mantelzorger. Deze rol is vaak onzichtbaar voor anderen, maar kan tegelijkertijd ontzettend uitdagend zijn. Het was spannend en geweldig om voor zo’n groot publiek te staan. Niet alleen omdat dit een onderwerp is dat ik persoonlijk heel belangrijk vind, maar ook omdat het een cruciaal thema is binnen het Sociaal Domein. Hoe kunnen we balans creëren als mantelzorger en hoe kunnen we de circa 5,5 miljoen mantelzorgers ondersteunen?”

Wessel Hendriks nam ons mee in de wereld van Clean Architecture en liet zien hoe dit in de praktijk kan worden toegepast. Hij blikt tevreden terug op zijn presentatie “De voorbereiding was uitdagend, vooral om de dia’s en codevoorbeelden naadloos op elkaar te laten aansluiten om Clean Architecture duidelijk te demonstreren. Tijdens de presentatie was de zaal drukker dan ik had verwacht. Het was geweldig om te zien dat er zoveel interesse is in dit onderwerp! Dat zorgde wel voor extra spanning, maar ook een gevoel van trots. Het kostte me veel werk om een goed verhaal neer te zetten, maar de positieve reacties achteraf maakten het meer dan de moeite waard. Ik ben van plan om volgend jaar weer te presenteren.”

Topicus Sociaal Domein is enorm trots op Wessel, Nicole en alle andere Topicanen die hebben gesproken op de Topiconf.

Op naar Topiconf 2024!